Buurttelevisie

Op 6 juni  2015 was er een Infomarkt op onze school. De buurttelevisie Amsterdam Zuid Oost heeft daar een reportage over gemaakt.  Kijk en geniet:

 
http://www.youtube.com/watch?v=zh2tA_R6zh4&sns=em

 

Magazine Ouders van waarde -reportage

In het magazine leest u inspirerende artikelen over opvoeding en onderwijs. Het magazine laat ouders voelen waarom het zo belangrijk is om als ouder van waarde te zijn voor je kind. Mooie verhalen vol opvoedingswijsheden om te overdenken; Hella van der Wijst (EO/IKON) wandelt met kinderen van onze school door het van Gogh museum om te  praten over talenten, opgroeien en toekomstdromen; U leest over spelend wiskunde leren; Hoe geeft u als ouders en school kinderen zelfvertrouwen mee? En laat u eens de les lezen door uw eigen kind, want volwassenen zien veel dingen over het hoofd. Dit en meer  in het magazine 'OUDERS BEDANKT'.
 

Reportage over ouder in de Klas In het digitale magazine Ouderbetrokkenheid in Amsterdam


http://issuu.com/ono-ono/docs/ouderbetrokkenheid_duurzaam_issuu

FESTIVAL OUDERS EN SCHOOL september


Onze school heeft samen met de Schoolpoli de eerste prijs gewonnen op dit Amsterdams festival op 24 september 2014.  De gemeente Amsterdam had een Onderwijsfestival Ouders en School georganiseerd. Allerlei sprekers en workshops waren er over ouderbetrokkenheid. Hoe we samen, school en ouders de samenwerking nog meer kunnen versterken. Er was ook een ideeënmarkt. Allerlei scholen hadden meegedaan. Het beste idee kreeg een prijs. Wij hebben als school samen met de schoolpoli natuurlijk een plan, een idee, ingediend. En ons plan is tot beste plan van Amsterdam gekozen. We hebben gewonnen. We zullen in het komende schooljaar dit project, dit plan, over Ouders in de klas verder uitwerken. Jong en oud ontmoeten elkaar bij Ouder in de KLAS> Ouders vertellen ove rhun schoolervaringen en achtergrond. Zo vindt cultuuroverdracht plaats en wordt de band tussen ouders en kinderen versterkt. Ook horen alle kinderen en de leerkachten meer over de culturelen achtergrond van de ouders (en dus van de kinderen). En dat helpt weer bij onderling begrip en respect.DMO melde het als volgt:
Afbeelding: Onderwijsfestival

Na de aftrap van wethouder Simone Kukenheim in de prachtige entourage van Het Sieraad werd het Onderwijsfestival geopend met sprekende filmpjes, gevolgd door stellingen over ouderbetrokkenheid
Daarna gingen de bezoekers uiteen om workshops te volgen. Tussendoor raakten veel mensen met elkaar in gesprek. Tot slot was het tijd voor de pitches van mensen die een goed idee hadden ingediend om de samenwerking tussen ouders en school te bevorderen.
Zes inzendingen kregen twee minuten om hun idee te pitchen. De meeste stemmen van het publiek gingen naar het idee ‘ouders in de klas’. Een idee van basisschool de Morgenster samen met Schoolpoli om ouders in de klas te laten vertellen over hun schoolervaringen en achtergrond voor cultuuroverdracht tussen generaties. Op twitter #onderwijsfestival, werden veel positieve berichten gepost en zelfs de vraag om dit jaarlijks te organiseren. Al met al was het een mooie ontmoetingsavond tussen ouders, professionals en leerkrachten.