Weeknieuws van de directie 5 april

05 april 2017 | door de directie - Schoolbreed

Over Celebration, EPJO en Pasen.

 
Beste ouders,

nog ruim een week en dan vieren we als Christenen over de hele wereld Pasen.
En de vrijdag ervoor, op Goede Vrijdag gedenken we de kruisdood van onze Heer Jezus.
Hij overwon de dood. En Hij geeft ons echt, nieuw leven!

Celebration

Dat gaan we ook als school vieren. En natuurlijk bent u daar als ouders, opa’s en oma’s van harte welkom. Deze viering, de Celebration, is volgende week donderdag 13 april om 15.00 uur.
De lessen stoppen daarom om 12.00 De kinderen kunnen dan opgehaald worden en samen met u, als ouders, gaan zij dan naar de feestzaal. In de bijlage vindt u de uitnodiging (in uw mail).

Samen eten
We gaan na de viering samen met z'n allen gezellig eten. Normaal doen we dat met Pasen op school en nemen de kinderen eten mee naar school. Dit jaar vragen we u om hapjes mee te nemen naar het feest.
U kan ze dan voordat u de zaal ingaat inleveren bij de tafels van de groep van uw kind. Het is fijn wanneer uw kind deze week doorgeeft wat het gaat meenemen! Er hangt een lijst bij de klaslokalen, waar u het op kan schrijven. U kunt het ook doorgeven aan de leerkracht.

Topsporters op school
We hebben regelmatig kinderen die met allerlei wedstrijden of toernooien mee doen,
zoals bijvoorbeeld Tim, Quinten, Florian en Wessel. Die hebben namens de Morgenster meegedaan met het Scholen Smashbal toernooi. En de eerste twee mogen ook nog door naar het Provinciaal Kampioenschap! Wat zijn we trots op hen.

EPJO
Afgelopen vrijdag hadden we hoog bezoek: oa. aan aantal mensen van het Openbaar Ministerie en verschillende journalisten. Zij kwamen meekijken naar een les in groep 8. EJPO is een educatief programma voor alle scholen in Nederland voor de kinderen in groep 8.
Zie ook www.epjo.nl
De politie gaat in zo’n les samen met o.a een ex-crimineel, die zijn verhaal vertelt, met de kinderen nadenken over waarden in je leven, over keuzes die je maakt en over verantwoordelijkheid die je hebt …helemaal straks als je naar de brugklas gaat. Het was een hele indrukwekkende ochtend.
Aansluitend op deze ochtend nodigen wij als school samen met EPJP ook alle ouders uit voor een speciaal ouderprogramma. Dit is alleen voor de ouders van kinderen in groep 8.
Reserveer vast de datum: 20 april om 19.30. Meer info volgt.

Belangrijke data
13 april- Celebration om 15.00 uur in El Cuentro con Dios
14 april- Goede Vrijdag: alle kinderen zijn vrij.
17 april- Tweede paasdag Vrij
20 april- Ouderavond voor groep 8
21 april- Koningsspelen met ontbijt
22 april - 7 mei: Ale kinderen hebben vrij: meivakantie


Met vriendelijke groeten,

Yola Houtenbos en Alienke Meijer
Directie EBS De MorgensterReageer op dit bericht