Nieuws van de directie 22 november 2017

22 november 2017 | door de directie - Schoolbreed

Schoolbiebdag, tekenwedstrijd en koffieochtend.

 

Beste ouders,

Hierbij ontvangt u weer het weeknieuws zodat u op de hoogte blijft van alles wat er in de school gebeurt.

Team
Zoals u weet hebben we een aantal vacatures, wat nu door eigen teamleden opgevangen wordt. Dat is geen wenselijke situatie.
En daarom zijn we druk bezig met sollicitanten. Weet u iemand in uw gemeente, die in het onderwijs werkt? Laat het hem of haar weten dat we een plek hebben op de Morgenster.
We zijn dankbaar dat we afgelopen week één nieuwe juf konden aannemen. Ze werkt op een andere school en moet dus daar haar ontslag indienen en eerst nog afronden en afscheid nemen. Binnenkort stelt ze zich in het weeknieuws aan u voor. En we laten u natuurlijk weten wanneer ze bij ons op school komt werken.
Bidt u ook mee voor nog een nieuwe meester en/of juf?
En ook voor gezondheid voor alle teamleden!

Celebration: donderdag 21 december
De donderdag voor kerst is het groot feest! Met alle ouders, opa’s en oma’s en de hele school vieren we dat Jezus onze redder is. Deze jaarlijkse Celebration is iets waar alle kinderen echt helemaal naar toeleven. En wij ook. Alle kinderen komen natuurlijk op het podium en gaan zingen, dansen of een toneelstukje opvoeren. U zult weer genieten van alle talenten bij ons op school. Houdt u de datum al vast vrij?  Op 21 december, om 16.30 uur gaan de deuren open. Na de viering hebben we met elkaar een kerstdiner!
Dus reserveert u het vast in uw agenda?

Samen sta je sterk: OUDERAVOND OVER PESTEN Dinsdag 28 november
Dit jaar verzorgen trainers van stichting Chris weer verschillende trainingen aan zowel de teamleden als aan de kinderen. En daaraan gekoppeld verzorgen zij over de zelfde onderwerpen ook ouderavonden. 
Dinsdag 28 november bent u vanaf 19.00 uur welkom. De voorlichtings/ouderavond begint om 19.30 uur. U bent allemaal van harte welkom. 
We gaan het hebben over PESTEN en hoe kan je dat voorkomen?
Een interessant onderwerp wat alle kinderen raakt. Want alle kinderen zitten op een school, spelen in de buurt en gaan naar (sport) clubs. Gelukkig worden niet alle kinderen gepest, maar soms laten kinderen het ook toe, of staan ze er bij en doen niets. Hoe kunnen we met elkaar er aan werken om onze school echt een veilige plek voor ieder kind te laten zijn? 
Dan is het goed om als ouders en leerkrachten met ook nog een deskundige trainer van Stichting Chris samen een avond te hebben en met elkaar te delen, naar elkaar te luisteren en elkaar te adviseren.

Stichting Chris heeft ook een site en een nieuwsbrief: www.chris.nl en http://mailchi.mp/34cbcb9addb4/chris-kras-nieuwsbrief-april-754281?e=9a2083cd69
Ook als ouder kunt u bij hen met vragen terecht.

Ouders in de bovenbouw

Ouders zeer welkom in de school, dus ook weer welkom in de bovenbouw om hun kind weg te brengen. De leerkracht is er wel voor de kinderen, dus die kan u eigenlijk niet aanspreken, behalve voor het doorgeven van iets heel belangrijks. 
Meestal kunnen kinderen zelf ook al veel doorgeven of u mailt even van te voren naar de juf/meester. Bijvoorbeeld als u met uw kind een afspraak heeft in het ziekenhuis of zo. 
We vinden het belangrijk dat de kinderen door de leerkracht welkom geheten wordt en dan kan het niet zo zijn dat de deur eigenlijn belemmert wordt door ouders. En we beginnen natuurlijk om 8.30 met de lessen. 

Ouderbijdrage
Wanneer u nog niet betaald had, heeft  u een herinneringsbrief gehad.  U kunt deze week nog in de ochtend om half 9 of om 14.00 uur contant betalen in het ouderlokaal. Als uw kind een stadspas heeft moet die elk schooljaar opnieuw gestaan worden. Dus ook nu dit nieuwe schooljaar. U kunt de stadspas van uw kind laten scannen en dan hoeft u de ouderbijdrage niet te betalen.
Dit kan elke dinsdagmiddag bij Raoul, behalve de komende week, de 29e. Dan is hij afwezig.Dus vanaf 6 december weer.

Koffieochtend op 6 december

Op dinsdag 6 december 2017 bent u van harte welkom in het ouderlokaal van 08.45 uur tot 10.00 uur voor een ‘Koffieochtend’. We gaan het hebben over de opvoeding. Hoe doet u dat eigenlijk? Wij gaan dit doen middels een opvoedkwaliteitspel, hierdoor krijgt u inzicht in uw eigen kwaliteiten in het opvoeden.
U krijgt de gelegenheid ook om kennis te maken met andere ouders.
We hopen jullie allen te verwelkomen! Groeten van Sarah en Sherel(Ouderteam)

Muziek
Blokfluiten groep 3 t/m 8 verloopt goed, de kinderen leren al kleine liedjes. Spelen mag in verband met de kwaliteit uitsluitend met schoolblokfluiten of op een eigen fluit. Deze kon besteld worden via school voor 20 euro. De levertijd duurde wat langer, maar ze zijn er binnenkort echt.Er zijn een paar extra fluiten besteld, dus wie nog wil bestellen kan dat doen bij Alumbrana.

Musical groep 8
Musical van groep 8 is een dag naar voren geplaatst. Dus niet de vrijdag, maar de donderdag 12 juli. Dit in verband met de bruiloft van Juf Jolande met meester Bertus. Daar willen als team natuurlijk graag bij zijn.

De tekenwedstrijd LATER ALS IK GROOT BEN 
In de week voor de herfstvakantie was er een theatergroep bij ons op school. Alle kinderen konden meedoen met een tekenwedstrijd.
De prijzen  gingen naar Bemnet, Nicole, Aaron,  Habelyn, Lisa  en Okai Matthew. Geweldig om te zien hoe de kinderen over de toekomst als architect, schilder of directrice hadden getekend. Alle kinderen moeten een cadeautje uitkiezen. 

Staking
In het nieuws hebt u kunnen zien dat er misschien een volgende onderwijs-stakingsdag komt op 12 december. Wij wachten de ontwikkelingen af, maar informeren u alvast zodat u daar op voorbereid kunt zijn. Op 5 december valt bij de vakbonden het besluit of er inderdaad wordt opgeroepen tot staken. We zullen u dan direct laten weten of wij ook meedoen.

Schoolbiebdag
Morgen is er een speciale schoolbiebdag. U ziet in de bijlage uitgebreide info. Kunt u morgen een uurtje of meer helpen? Kom en help ons de bieb verder helemaal afmaken! Wij zorgen voor een speciale lunch! Alle hulp tussen half 9 en kwart over 2 is welkom. Komt u ook?

Met vriendelijke groeten,

Yola Houtenbos en Alienke Meijer
Directie EBS De Morgenster

Reageer op dit bericht