Nieuws van de directie 18 oktober 2017

18 oktober 2017 | door de directie - Schoolbreed

Nieuwe meubels, pestaanpak en Grow- wizzkid!Beste ouders,

Fijn dat u dit weeknieuws weer leest om zo op de hoogte te zijn van alles wat er op school gebeurt.

stadsscholen020
De kinderen van groep 5-8 krijgen vandaag een brief mee over een AMConderzoek. We doen hier met heel veel scholen aan mee. Het AMC brengt zo in kaart wat het met een school en kinderen doet wanneer er extra geld is voor een school. O.a. allerlei trainingen voor leerkrachten en kinderen maar ook het vrij kunnen plannen van bouwhoofden, zodat deze leerkrachten kunnen ondersteunen en coachen wanneer er meer aandacht nodig is voor een groep of een aantal kinderen. Ook kunnen we vanuit deze subsidie Juf Sherel inzetten voor het coördineren van allerlei ouderactiviteiten. We zijn heel dankbaar en blij met dit geld, met deze subsidie. Die subsidie heet STADSSCHOLEN020.
Vandaar dat u die benaming ook in de brief van het AMC terugleest. Zie ook de bijlage.

Op woensdag 8 november is er een koffieochtend in het ouderlokaal vanaf 8.30 . U kunt dan met al uw vragen, over de bijlage Stadsscholen020 en het AMConderzoek, terecht!

“Voor je het weet zijn ze groot” theatervoorstelling

Morgenochtend is er een theatervoorstelling voor ouders. Het is in het speellokaal. Veel ouders hebben zich opgegeven. Er zijn nog een aantal plekken vrij. Dus mocht u onverwachts toch nog kunnen, meld u dan even rond half 9 bij het ouderlokaal.

nieuwe meubels
Komende vrijdag gaan de meubels, die we niet meer gaan gebruiken weg. Een heel aantal kerken en andere organisaties hebben aangegeven een aantal tafeltjes en stoeltjes te willen. Die staan gereserveerd klaar en daarover heeft u dan een mail ontvangen.
Wanneer u voor uw kind zelf graag één setje, dus een tafel en een stoel, mee zou willen naar huis; vrijdagmiddag kan dat. U moet het dan wel zelf direct na schooltijd komen halen. Alle rode gemerkte meubels mogen mee. U kan dus in overleg op vrijdagmiddag een setje meenemen. In de hal zal dan iemand van het team staan, die u verder zal helpen. Alle meubels, die over zullen blijven gaan naar een goed doel!

herfstvakantie
De kinderen hebben twee weken herfstvakantie. We hopen op mooi weer. Wat is het dan prachtig om met uw kinderen in het bos, rond de Gaasperplas of in het Bijlmerpark te wandelen en te genieten van al die prachtig gekleurde bomen en paddestoelen. Wat heeft God het mooi gemaakt!

studieweek
De tweede week hebben we als leerkrachten studiedagen. De trainingen gaan o.a. over
en over groentetelen in de school. We krijgen namelijk een teeltsysteem in de school, waardoor we "het hele jaar rond" van alles kunnen gaan telen. Ook komen er moestuinbakken in de patio zodat bij wereldverkenning die ook gebruikt gaan worden. Voor meer info: http://www.growwizzkid.nl
Ook krijgen we als team een training om zo nog meer pestgedrag, wat op elke school helaas voorkomt, nog meer te voorkomen en aan te pakken. Ook in allle klassen worden daarna weer “antipestlessen” gegeven. We willlen heel graag schoolbreed positief en respectvol met elkaar omgaan. Dat gaat ook gelukkig vaak goed. Maar daar moeten we ook aan blijven werken!!
Verder gaan we de school opnieuw inrichten met alle nieuwe meubels. Dus als de kinderen na de vakantie terugkomen ziet het er heel anders uit.
In alle lokalen en hallen zullen nieuwe meubels zijn. Wij verheugen ons er op!

Het team wenst u een hele fijne herfstvakantie toe!

Met vriendelijke groeten,

Yola Houtenbos en Alienke Meijer
Directie EBS De Morgenster

Reageer op dit bericht