Nieuws van de directie 1 juni 2016

01 juni 2016 | door de directie - Schoolbreed

Beste ouders,

Ook deze week houden we u graag op de hoogte van alles wat er op de school van uw kind gebeurt.

Rapportgesprekken
Wij willen u graag informeren over de derde rapportgesprekken voor groep 1 t/m 7.
Ze zijn op donderdagmiddag 30 juni en op dinsdagmiddag- en avond 5 juli. Dat betekent dat we alle ouders met kinderen in groep 1 t/m 7 verwachten. U kunt zelf op school aangeven – hieronder leest u daar meer over - welke tijd het meest geschikt voor u is.
Let op: in de groepen 1/2 A en 1/2 B zitten veel kinderen, daarom is alleen voor deze ouders een extra middag voor gesprekken ingepland, namelijk op vrijdagmiddag 1 juli.

Vanaf komende maandag, 6 juni, liggen er lege lijsten in het OUDERLOKAAL. De lijsten van alle groepen liggen bij elkaar zodat u het ook meteen voor al uw kinderen kunt invullen. U kunt dat voor of na schooltijd doen. U kunt noteren welke tijd u komt. Voor de ouders in de bovenbouw geldt dat ze of via de hoofdingang binnen komen of een briefje meegeven aan uw kind met de dagdelen wanneer u kan komen en dan mag uw zoon of dochter het gaan invullen.
Vrijdag 10 juni is de laatste dag, dat u zelf kunt kiezen. Kunt u niet komen om het in te vullen of u vergeet het, dan zal de leerkracht u indelen.
Uw kind krijgt op maandag 27 juni zijn of haar rapport mee.
Tegelijkertijd krijgt u dan het briefje mee met de tijd waarop uw verwacht wordt.

Open dag 10 juni
De Open dag voor nieuwe ouders is op 10 juni. Het is van 9-11 uur. In de mail, die u vandaag van ons ontvangt met het weeknieuws, zit als bijlage een uitnodigingskaartje: die kunt u als foto appen of mailen naar andere ouders. Misschien heeft u in uw familie of uw buurt gezinnen met kleine kinderen, die op zoek zijn naar een school. U kunt hen zo attenderen op De Morgenster !

Wie kan meehelpen verven?
Welke ouder kan komende vrijdag 3 juni helpen met het schilderen van het decor voor het afscheid van groep 8 ? Ook als uw kind niet in groep 8 zit, bent u van harte welkom.

Infomarkt
De infomarkt is op 14 juni van 14.15- 17.00 uur.
We stellen het erg op prijs wanneer u kunt helpen met de voorbereidingen voor de infomarkt: maken van hapjes vooraf, versieren, opruimen, catering tijdens infomarkt zelf. Opgeven kan bij de balie, bij juf Sherel.

Zaterdag 4 juni Dag van de Bouw
U kunt op allerlei bouwplaatsen een kijkje nemen. Dichtbij huis is de bouw van de tunnel over de A9 opengesteld van 10 tot 4 uur. Een leuk uitje met uw kind !

Budgetadviseur
Gloria Weidum is budgetadviseur en werkzaam op verschillende scholen. Vanaf dinsdag 21 juni is ze er elke dinsdag van 9-11 uur. In de mail met het weeknieuws, die u vandaag van ons ontvangt, treft u een bijlage aan met meer informatie van haar. Voor al uw vragen rondom budget, schulden, belasting en betalingsproblemen kunt u bij haar terecht !

Schoolfotograaf 7 juni
Dinsdag 7 juni komt de schoolfotograaf bij ons langs. De achtergrond, die gebruikt wordt voor de foto's,
is wit steigerhout. Houdt u daar rekening mee? Vrolijke kleuren staan altijd goed. De kinderen gaan volledig op de foto (dus geen borstfoto).
Broertjes / zusjes ook van buiten school zijn na schooltijd aan de beurt. U kon zich daarvoor aanmelden en u heeft gisteren al een mail ontvangen, waarin staat hoe laat u aan de beurt bent.

Belangrijke data
Maandag 6 juni: Schoolreisjes groep 1 t/m 6. Groep 7 en 8 hebben les
Dinsdag 7 juni: Schoolfotograaf
Vrijdag 10 juni: Open dag voor nieuwe belangstellende ouders
13-17 juni Studieweek team, alle kinderen zijn vrij
Dinsdag 14 juni: Infomarkt 14.15-17.00 uur

Met vriendelijke groeten,

Yola Houtenbos en Alienke Meijer
Directie EBS De Morgenster

Reageer op dit bericht