Nieuws van 30 september

29 september 2015 | door de directie - Schoolbreed

Loofhuttenfeest en week tegen pesten.Beste ouders,

Loofhuttenfeest
In de bijbel lezen we over allerlei feesten, ook over het Loofhuttenfeest.
Een dankfeest. De Israëlieten vierden een week lang dat ze bevrijd waren uit de woestijn en in het beloofde land mochten wonen. In de centrale hal ziet u ook hoe wij dat op school vieren. Wij mogen ook onze bevrijding vieren! Door Jezus zijn we kinderen van God en mogen we leven in een eeuwig Koninkrijk!

Week tegen pesten
Vorige week was er een landelijk week tegen pesten.  Kinderen hebben prachtige shirts gemaakt met WIJ PESTEN NIET of posters ontworpen. En natuurlijk hebben we er met elkaar ook over gehad. Op onze school willen we natuurlijk dat elk kind zich veilig voelt.
Laat als ouder alstublieft weten wanneer dat niet het geval is.  Vertel het ons, dan kan er wat aan gedaan worden. We hebben op school een uitgebreid pestprotocol en wanneer het toch voorkomt dat een kind gepest wordt dan gaan we in de klas daar mee aan de slag. We werken daarbij vanuit de NO blame methode.  Voor meer info kan u lezen op onze site of op www.noblame.nl

De maakte vorige week een serie over Pesten; anti pest club. Bij uitzending gemist kan u het eens samen met uw kind bekijken. Het is ongeveer geschikt vanaf een jaar of 8. Het is zeker de moeite waard om het te bekijken en er over door te spreken met uw kind. De serie gaat over ander scholen, maar op de cover van het EO weekblad VISIE stond wel een prachtige foto van allerlei kinderen van onze school!  Een fotograaf van de Visie was bij ons langs geweest.

Luizencontrole
Er is een luizencontrole geweest. Helaas zijn er op school luizen geconstateerd.  Wilt u allemaal uw kinderen thuis controleren? In de bijlage leest  u hoe u dat kan doen.

Schooltandarts
van donderdag 1oktober tot 16 oktober is de schooltandarts bij ons.  Een tandartsbezoek valt voor een kind onder uw basisverzekering.  Het is belangrijk dat kinderen zo jong mogelijk naar de tandarts gaan. Veel gezinnen hebben een eigen tandarts en maken daar afspraken mee. Mocht u geen tandarts hebben dan kan bij de balie informatie krijgen.

Gratis taalcursus
De taalcursus is vorige week begonnen. Tot zomer wordt u weer gratis een taalcursus aangeboden.  Elke maandag en dinsdagmorgen is dat in het ouderlokaal.
U leert de Nederlandse taal (beter) beheersen en u kunt ook uw kind beter begeleiden bij het naar school gaan, het huiswerk en allerlei andere praktische dingen als sporten of wanneer u bijvoorbeeld naar de huisarts moet.  Wij vinden het belangrijk en bieden u daarom gratis die cursus aan.  Kent u iemand voor deze cursus? Geeft het door.
Er zijn nog een paar plekken vrij. Aanmelden kan bij de balie.  Voor informatie kan terecht bij de balie of stuur een mail naar alienke@ebsdemorgenster.nl 

Met vriendelijke groeten,

Alienke Meijer en Yola Houtenbos
Directie EBS De Morgenster


 


Reageer op dit bericht