Nieuws van de directie 28 juni 2017

28 juni 2017 | door de directie - Schoolbreed

Over het zendingsproject, sporthelden en nog veel meer.

 

Beste ouders,

Wat gebeuren er veel mooie dingen op school:
presentaties over tehuizen in Israël (Aleh), goud winnen op de Olypische sportdag in Amsterdam, rapporten, die meegingen, en nog veel meer.
We houden u via dit weeknieuws elke keer op de hoogte.

Gratis magazine
Thuis & School is een online magazine voor ouders met schoolgaande kinderen.
Deze is te vinden op www.ouders.net. Dit is een site waar u nog veel meer informatie over opvoeding en onderwijs kunt vinden. In nummer 2017-3 vindt u in het tijdschrift meer info over bijvoorbeeld een dvd over tafels leren, een artikel over hoogbegaafdheid, een artikel over motoriek bij kinderen en nog veel meer.
Download gratis het tijdschrift: http://www.ouders.net/wp-content/uploads/2017/06/SchoolThuis_nr3.pdf

De bibliotheek op school
De bibliotheek wordt gerenoveerd en krijgt ook nog een digitale update.
De komende weken zullen de duizenden boeken in de schoolbibliotheek gescand en ingevoerd gaan worden in de computer.
Samen met de OBA Amsterdam gaan we onze schoolbieb dus upgraden.
De kinderen krijgen dan een schoolpasje, die ook op school blijft, om boeken te lenen.
Zij zullen ook veel makkelijker boeken kunnen vinden.
En wat info betreft over onderwerpen en boeken zijn we ook direct digitaal verbonden met de OBA. We zijn enorm blij met deze ontwikkeling.
Het kost wel wat om dat voor elkaar te krijgen. In het overleg met de klassenouders is voorgesteld dat we volgende week elke ochtend in de bieb aan de slag gaan.
Een aantal ouders heeft zich al opgegeven. Kunt u ook een uurtje?
Kom er gezellig bij. Veel handen maken licht werk.
Elke dag vanaf half 9 in de bieb. Op maandag om 9.00 uur zal er een speciale instructie-uur zijn vanuit de OBA. Ben je beschikbaar? Graag. Geef je op bij Sherel aan de balie of mail naar sherel@ebsdemorgenster.nl

Schoonmaakactie
Volgende week woensdag van 17.00-19.00 uur hebben we een Special Eve;
met een CLEANTEAM o.l.v. Sherel zal er een zomerschoonmaakactie in de school bezig gaan.
We zullen het afsluiten met een AFTERPARTY, een ouderborrel. Deze begint om 19.00 uur
Kom je ook helpen? Dat zou helemaal top zijn?
Kunt u niet, maar heeft u afgelopen jaar met allerlei andere activiteiten geholpen, dan bent u van harte uitgenodigd om alleen op de OUDERBORREL te komen. We zijn blij met zoveel ouderbetrokkenheid op school. Ouders die meehelpen, die mee organiseren, die ondersteunen, maar ook veel ouders die meedenken! Uw hulp, expertise en tips zijn heel waardevol!!

Rapportgesprekken
Volgende week zijn de rapportgesprekken over rapport 3. Uw kind heeft het rapport meegekregen en ook de uitnodiging voor het gesprek. We hopen u allemaal weer te zien.
De kinderen van groep 8 hebben geen rapport meegekregen en voor hen zijn ook geen gesprekken meer. Zij krijgen hun rapport mee op de laatste schooldag.

Prikactie/ Staking
Gisteren deden we als school mee met de korte staking, ook wel prikactie genoemd. De kinderen kwamen een uur later op school. Wij wilden ook als school, als team, duidelijk maken dat we het belangrijk vinden dat er meer aandacht is voor goed onderwijs. Dat leerkrachten vaak veel te veel werkdruk hebben en dat dat naar beneden moet. Het landelijk percentage voor burnoutklachten in het onderwijs is enorm. Ook zijn er steeds minder leerkrachten te vinden o.a vanwege die stress, maar ook vanwege het inkomen wat vergeleken met andere beroepen of VO-onderwijs aan de lage kant is. Dat zou betekenen dat er binnen een aantal jaren een nog groter tekort aan juffen en meesters ontstaat.
Wij willen graag dat er ook in de toekomst op de Morgenster juffen en meesters genoeg zijn voor elke klas. Dat de leerkrachten het ook goed vol kunnen houden en blijvend plezier mogen beleven aan het voor de klas staan.
We zijn gisteren begonnen met aanbidding en gebed. Onze hulp, onze kracht is van onze God. Juist elke dag mogen we dat ervaren. Daarvoor willen we Hem de eer geven. We hebben natuurlijk ook gebeden om energie, voldoende leerkrachten, werkplezieren wijsheid voor de overheid die hier verder over gaat en moet nadenken.
Wij hebben als team tijdens de staking verder heerlijk met elkaar een ontbijt gehad.
Het was fijn om daar even echt tijd voor te hebben.

Sporthelden
Elk jaar doet groep 8 mee met de Olympische Dag in Amsterdam. Allerlei sporten kunnen dan gekozen worden. Het gaat om het sportplezier, maar het is ook fantastisch als er prijzen gewonnen worden. Dit jaar is er door Jesiah goud gewonnen voor turnen! Echt geweldig.
Afgelopen weekend heeft de Morgenster ook mee gedaan met de landelijke kampioenschappen Smashbal. Quinten en Tim hebben daar de derde prijs behaald. Echt goed gedaan jongens.
We zijn trots op deze drie sporthelden!

Films en spelletjes of games
Wij willen graag aandacht voor het feit dat we opmerken dat er regelmatig jonge kinderen op school komen met verhalen over films, spelletjes of games, die niet echt bij hun leeftijd passen.
Ze kijken dan vaak mee met een grote broer of zus, maar die films en games zijn (in ieder geval) voor jongere kinderen echt niet geschikt. Op school zien we dat soms terug in taalgebruik, buitenspel of andere acties die vaak niet passen bij de leeftijd of helemaal niet zijn toegestaan op school.
We willen u vragen om daarover met uw kinderen in gesprek te gaan. De leeftijdsindicatie staat er altijd bij.
Naast de leeftijd is het natuurlijk goed om met je kinderen in gesprek te gaan vanuit je christelijke waarden. Wat vind je als ouders wel oké? Wat mogen ze niet zien en waarom niet?
Vorige week heeft u ook nog een speciale presentatie toegemaild gekregen van Stichting Chris over social media. Daarin gaat het ook over christelijke waarden!
Wij mogen opvoeders zijn van de kinderen van de toekomst.
Laten we alert zijn en elkaar daarbij helpen.

Zendingsproject
Wat is het mooi om horen dat kinderen allerlei klusjes bedenken om geld in te zamelen voor ALEH. www.aleh.nl Meer dan 700 gehandicapten wonen in één van de huizen van Aleh, in Israël.
Afgelopen vrijdag hebben alle kinderen een presentatie gehad van Mieke, een medewerkster van Aleh. Iedereen was onder de indruk van haar verhalen en de beelden, die we zagen.
Hoe bijzonder zou het zijn wanneer wij als evangelische school in Amsterdam, in Nederland, hen kunnen helpen met een gift, met gebed en met bemoediging! Doet u thuis ook mee?
Kinderen kunnen klusjes voor buren, familie of broeders en zusters in uw gemeente doen en zo geld bij elkaar verzamelen en dat inleveren bij de meester of juf.


We wensen u een hele goede week toe,
Shaloom!


Yola Houtenbos en Alienke Meijer
Directie EBS De Morgenster

Reageer op dit bericht