Leerplicht

Het toezicht op de leerplichtwet wordt uitgevoerd door de leerplichtambtenaar van de gemeente. Hij/zij houdt zich bezig met de controle op de naleving van de leerplichtwet. Zie paragraaf 5.1 uit de schoolgids.

 

Lunch

 

Voor de fruittijd en lunch vragen wij u uw kind gezond eten en drinken mee te geven dat direct opgegeten en gedronken kan worden zonder dat extra bereiding nodig is (schillen, opwarmen). Snoep, chips en blikjes frisdrank mogen niet worden gebruikt. Zie ook Fruittijd.

 
 

Luizen


Help…luizen!!
Op de Morgenster worden nu sinds een jaar alle kinderen – op de woensdag na de vakanties- gecontroleerd op hoofdluis. Voorkomen is beter dan genezen…want het hebben van hoofdluis is één ding maar ervan afkomen…U hoeft zich er trouwens absoluut niet voor te schamen als er hoofdluis wordt geconstateerd bij uw kind, want luizen houden gewoonlijk alleen van schoon haar.

Het is heel belangrijk dat u ook thuis regelmatig controleert op hoofdluis. Schaf een goede luizenkam aan (de Assy-netenkam is een aanrader) en wees bedacht op kinderen die veel jeuk hebben op hun hoofd.
Wat doen de luizenpluizers?

Met zo’n 10 luizenpluizers wordt er op de woensdag na de vakanties gecontroleerd. Mocht er bij een kind hoofdluis of neten worden geconstateerd dan wordt u gebeld en krijgt u evt. instructie hoe u uw kind kunt behandelen. De RIVM heeft op haar website vermeld dat vooral kammen-kammen-en nog eens kammen, de beste effectieve manier is om weer vanaf te komen.

Verder is het belangrijk dat u, wanneer u hoofdluis constateert bij uw kind, de leerkracht gelijk op de hoogte stelt. Want dan kan het luizenteam de hele klas controleren en kan worden voorkomen dat verdere besmetting voorkomen wordt.

Als laatste een oproep aan u als ouder: heeft u tijd om op de woensdagen na de vakantie één uurtje mee te helpen met het luizenpluizen, meld u aan als luizenpluizer; uw hulp is meer dan welkom! U kunt zich bij mij aanmelden of via glandman@filternet.nl , of via mijn mobiel 0610131686.

Namens het luizenpluisteam,
Gisèle Landman