Leerplicht

Het toezicht op de leerplichtwet wordt uitgevoerd door de leerplichtambtenaar van de gemeente. Hij/zij houdt zich bezig met de controle op de naleving van de leerplichtwet. Zie paragraaf 5.1 uit de schoolgids.
 

Lunch

Onze school is een Gezonde School, dat is de reden dat wij op school allemaal gezond eten en drinken. We drinken alleen kraanwater zonder toevoegingen. Daarvoor hebben alle kinderen op school een waterflesje dat zij vullen bij de kraan. De kinderen nemen gezond eten mee. Voor de fruittijd is dat natuurlijk fruit. Voor de lunch beveelt de Gezonde School volkorenbrood aan.

Tijdens de fruittijd nemen de kinderen van groep 3 t/m 8 hun fruit en water mee naar buiten.
De lunch wordt door alle kinderen in de klas gedurende een kwartier gegeten onder toezicht van de eigen leerkracht, daarvoor of daarna spelen zij op het plein onder toezicht van de overblijfmedewerkers en gaan de kinderen die niet overblijven naar huis. 

 

Luizen

Help…luizen!!
Op de Morgenster worden nu sinds een paar jaar alle kinderen – na de vakanties - gecontroleerd op hoofdluis. Voorkomen is beter dan genezen … want het hebben van hoofdluis is één ding maar ervan afkomen …
U hoeft zich er trouwens absoluut niet voor te schamen als er hoofdluis wordt geconstateerd bij uw kind, want luizen houden gewoonlijk alleen van schoon haar.

Het is heel belangrijk dat u ook thuis regelmatig controleert op hoofdluis. Schaf een goede luizenkam aan (de Assy-netenkam is een aanrader) en wees bedacht op kinderen die veel jeuk hebben op hun hoofd.

Wat doen de luizenpluizers?
Iedere klas heeft vaste luizenpluizers. Na iedere vakantie controleren zij de hele klas op luizen. Met zo’n 10 luizenpluizers wordt er na de vakanties gecontroleerd. Mocht er bij een kind hoofdluis of neten worden geconstateerd dan wordt u gebeld en krijgt u evt. instructies hoe u uw kind kunt behandelen. Het RIVM heeft op haar website vermeld dat vooral kammen-kammen-en nog eens kammen, de beste effectieve manier is om er weer vanaf te komen.

Verder is het belangrijk dat u, wanneer u hoofdluis constateert bij uw kind, de leerkracht gelijk op de hoogte stelt. Want dan kan het luizenteam de hele klas controleren en kan worden voorkomen dat verdere besmetting optreedt.

Als laatste een oproep aan u als ouder: Wilt u meehelpen met de luizencontrole en heeft u tijd om op de woensdagen na de vakantie één uurtje mee te helpen met het luizenpluizen? Meld u dan aan als luizenpluizer; Uw hulp is meer dan welkom! U kunt zich aanmelden bij Christine (moeder van Jedaja en Ismearai).

Namens het luizenpluisteam,
Christine Aquino-Jongma